Getting no throttle - Yamaha Forums
Welcome to the unofficial Yamaha Forums community! Please Register to gain full access and remove the Ads! it's FREE!    
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old 09-10-2020, 08:42 PM Thread Starter
 
Join Date: Sep 2020
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Getting no throttle

Hello. I bought a pw80 for my daughter and noticed the throttle was had very and moved very little. I figured out by looking in splitter that the cable going to the oil pump was holding the throttle cable from moving. I was able to unseized that by taking off oil pump cover and using wd40. Now both cables from splitter move freely but i started the bike and gave it throttle and nothing. Just idles but throttle is doing nothing. I can see it moving with cover off splitter so why is it not pulling the throttle? Also throttle does not bounce back like i would expect. It goes back just doesent snap back. This is my first dirt bike ive worked on so any help is appreciated. Thanks.
brandon_hamm2 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 09-11-2020, 05:13 PM Thread Starter
 
Join Date: Sep 2020
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Update. I fIgured needle was not in correct to carb but thats fixed and throttle now snaps back. Everything works smoothly when i pull the throttle but still getting no response. So when i start the bike it just idles no matter if im pulling throttle or not. HELP!
brandon_hamm2 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome